Till Sveriges Regering!

Nu får det fan i mig vara nog! Jag är RÄDD över att cykla på dagtid i Norrköping… Vi cyklade genom en park idag som var helt öde och så var det en tunnel man skulle igenom…

Här någonstans frös mina ådror till is… Det var ju i en sån hon 2 barnsmamman i Linköping kom cyklandes häromdagen när en ung kille hoppade på henne och knivhögg henne till döds!

Han ”mådde dåligt” och ville själv dö tydligen… Jaja, ja det lindrar säkert smärtan i hennes familjs hjärtan! NOT!!

Det är här NI I SVERIGES REGERING kommer in!!! I stället för att skicka en massa pengar till projekt på andra sidan jorden (vilket i sig är beundransvärt att vi gör förvisso) men kan vi inte först se över VÅRA egna BEHOV!!!????

Psykvården framför allt är fruktansvärd i SVERIGE! Om vi tittar på de flesta ”vansinnesdåd” som hänt de senaste åren så är PSYKISK OHÄLSA eller SJUKDOM grunden till de flesta fall!!

FÖR FAAN, låt bli att skära ner på resurser. Låt bli att låta sjuka människor irra omkring vilsna i samhället och må dåligt. Låt dom få den hjälp dom behöver eller LÅS in dom så att vi andra kan få känna oss trygga!!

(Jag har redan lagt av med att gå ensam på kvällarna, ska jag nu behöva ha med mig ”vakter” tom på dagarna??) Man är ju rädd för att titta för länge på folk på gatan ifall att dom är psykiskt sjuka och får sne-tändning och drar upp en kniv…

SNÄLLA!!! Skola, vård och omsorg i all sin glans…men vad gjorde vi om inte trygghet fanns?

Tack för ordet.

3 Responses to “Till Sveriges Regering!”

 1. Karin skriver:

  Jag håller helt med dig! Dax att ta tag i de där nu! De skulle de ha gjort för längesen. Om inte annat kan de väl skicka lite av sina egna feta löner till bättre behövande, som just psykvården!
  Jag är oxå larvigt mörkrädd och går inte gärna ensam nån längre sträcka, när mörkret fallit på. De blir jag jävligt trött på ibland. Att man ska behöva känna så!? Att man inte ska kunna gå var man vill, när man vill. De kan man ju iofs, men med risk för sitt eget liv isf. Usch!
  Lär väl knappast kännas bättre nu när man får barn. Den kraken får väl gå med sele till 18 års ålder …. Jag lär ju inte våga släppa ut han/hon… Inte i den här sjuka världen.
  Oj, jag gick visst igång rejält på de här… inte meningen. Värsta novellen, haha.
  Jaja. Ville bara bara visa min förståelse över vad du skrev.
  Puss o kram på dig!

 2. Katta skriver:

  Jag håller fullständigt med dej! Det är fruktansvärt att såna illdåd får ske över huvudtaget. Man kan bara föreställa sej vad de anhöriga till brottsoffren går igenom. Det borde vara en rättighet att få känna sej trygg i sin egen närmiljö!

  Ha en bra vecka!
  Kram Katta

 3. dansbandsfrun skriver:

  Katta; Detsamma till dig! Kramar
  Karin; Be inte om ursäkt, jag var lika arg jag när jag skrev… Man blir ju GALEN! (och det med selen var ett bra tips) ;-) Ni får skriva HUR mycket ni vill!! Tacksam för reaktioner!! Kramar

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu