Måste vi ställa in vår resa?

Alltså……. Jag KAN inte sluta grubbla på det här med svininfluensan…

Jag är så gott som hypokondrisk redan som det är, men NU är det väl lika bra att jag går och lägger mig och väntar på …….JA, VAD?

Nej, allvarligt så är det otäckt som tusan nu för vi råkar ju ha en underbar semesterresa framför oss snart. Vi åker den 14 oktober till TURKIET och jag har sett fram emot detta SÅ länge nu för mina leder mår bättre i värmen och det ska bli så kul att åka iväg när alla andra går omkring och ”höst-tjurar” hihihi

istanbul__b170h110u1

MEN nu verkar det som att alla tycker att man är GALEN som ska åka i oktober när det tydligen kommer att va som värst!

Jag ringde till vårdcentralen häromdagen och frågade om vaccin. Doktorn berättade att det inte ens kommer att va tillgängligt förrän i slutet av september. Och då ska de vaccinera gravida och ”extra utsatta” först…

OK, då har jag 2 frågor. Hur lång tid tar detta och vad kan JAG göra för att ”slinka med” de extra utsatta?

Låkaren förklarade också att de tvingas troligtvis att ”kalla in” pensionerade och tom sjukskrivna sjuksköterskor för att GE vaccinet.

HA! Glöm det! Jag HATAR sprutor och med min tur i läkarsammanhang så får väl jag en sjuksköterska med PARKINSSONs… DET vore väl jättekul?

M~ sun0301-vaccination 1

Vi har redan betalat hela resan och det är inte direkt den billigaste trippen vi tagit så det vore ju bra att veta HUR man går tillväga i detta fall.

Let´s face it. Vi kommer INTE att hinna få vaccinet. Ska vi gå därnere och va livrädda för att äta, dricka och prata med folk? Ska vi använda en såndär mygg-mössa när vi går på gatorna? (usch förlåt, nu skrattar jag men jag är allvarlig egentligen men jag såg det framför mig)

06012405_0111

inte för att vara en ”party-pooper” men det här är vad som kommer att möta min sambo när vi sitter på terassen om kvällarna och ska dricka vin och titta ut över havet……. Lagom romantisk?

Äsch, jag måste grubbla vidare… Va tycker ni?

KRAMAR       

PS:har respektfullt lånat samtliga bilder på google.com men orkar inte uppge exakt adresser.

4 Responses to “Måste vi ställa in vår resa?”

 1. Annmarie skriver:

  Hej Lilla Du. Så roligt att ni ska sticka till Turkiet, vi älskar Turkiet här hemma. Vi var där i Maj, o hade det underbart. Jag har varit där två ggr, o min särbo minst 5 ggr. Jag tror du inte ska bekymra dig, de har större kontroll i Turkiet än här hemma. När vi flög ner fick vi fylla i en hälsokontroll i planet, om vi hade känt oss sjuka etc. På flygplatsen får ni gå förbi en skärm som visar om ni har feber. Här i sverige har ju influensan redan börjat sprida sig, så jag tror att vart ni än befinner sig så är man i riskzonen. På Mallorca är det mycket värre med infl. jag har två arbetskamrater som inte får visa sig på jobbet nu,pga att deras barn fått influensan på mallorca. Åk o njut hjärtat, bada o sola, o ha det så underbart.

 2. dansbandsfrun skriver:

  Tack så otroligt mycket för dina ord. Det var precis vad jag behövde höra!
  Det kanske lugnar ner sig eller blir värre, vem vet? Jag får försöka leva efter mitt eget motto
  ”Ta problemet när det kommer, annars får du dem 2 gånger”
  Kram o Tack igen

 3. Annmarie skriver:

  Turkarna har jättekoll som sagt. Visar det sig att någon har feber vid den där skärmen, så tar de en till doktor direkt o kollar upp. De släpper inte in några misstänkta fall. För det är ju så här pandemin sprider sig. Nu ska jag åka in till radion o förbereda mig. Vi får Dan Hylander på besök. ha det gott.

 4. dansbandsfrun skriver:

  Kanonbra ju! Jag längtar så förbaskat…
  Hoppas det går bra med Dan Hylander. Han var mycket i Hultsfred förr i tiden så jag har massor av minnen från hans konserter. Hälsa =)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu