Min recension om JANNEZ nya CD.

Först mina damer och herrar vill jag be om ursäkt för att jag bloggar så pyttelite om DANSBAND nu. Men jag har DD-syndrom just nu. = dansbands-depression.

Det innebär att jag är ju ute så lite och får inspiration :-) helt enkelt. Jag håller ju tummarna för att det ska bli bättre snart. Guuud va det skulle bloggas om jag var ute och dansade på helgerna!! Uj uj uj…

Men tills dess får ni hålla tillgodo med skiv-recension a´la DANSBANDSFRUN! (hård men rättvis är ju mitt motto……..)

Here goes: jannez_cvr1

1. GUENERINA = En makalöst bra dansbands ”klassiker” som alltid sätter ett leende på mina läppar då den väcker många personliga minnen. (tack brorsan för att du förgyller våra partaj) :-)

2. HEY MARIE = Brukar ju inte gilla ”bugg-rökare” men VILKET TRYCK!! Jag vill dansa!!!  (undrar förresten hur många dansbandslåtar det skrivits om just MARIE?)

3. I DJUPET AV MITT HJÄRTA = Ja, vad säger man? Kjelle får i alla fall mig att bli övertygad om att män sitter och sörjer och saknar precis lika mycket som vi kvinnor när man skiljs åt…… Så vackert!

4. ENDLESSLY = Här trodde jag en stund att jag höll en ”Boy-Band”-skiva i min hand. Det är Jörgen (bas) som sjunger och det låter SÅ BRAAA! Jag har verkligen suttit och lyssnat på varje vibrato och nyansering granskande för att höra om det verkligen är så bra som det låter :-) och JA, det är perfekt!! Superbra och dans-gosig låt!

5. BABY = Bra, svängig låt men nja…det är nåt som gör att jag inte älskar´t riktigt fullt ut.

6. DU FÅR SOLEN ATT GE OPP = När jag såg titeln tänkte jag; ”va är det här för larvig dansbands titel? Men jisses vilken härlig låt! En UNDERBAR snabb foxare som jag gärna dansar med någon som vet vad han gör…

7. YOUR ONCE AND TWICE = Det första jag tänker på är MODERN låt som passar JANNEZ perfekt.

8. I NEVER BETRAY YOU AGAIN = Säger bara; JAG ÄLSKAR ERA ”TRYCKARE”!!!! (härlig sång)

9. DE`E`SOM DÈ E`= Skön röst men hänger upp mig på texten ”kaffe med dopp”…. hm…

10. LÅT HELA VÄRLDEN SE = Bra text. men lite för ”snabb” för mig.

11. FROM ME TO YOU = Bra och mysig danslåt.

12. NASTY = Schysst bugglåt.

13. SHINING ROSE = Har ju redan singeln och jag ÄLSKAR den här ”Michael-learns-to-rock”- liknande balladen! Rösten! Texten! Melodin!! Mumma!!!!

 

KRAMAR

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu