Guldklaven 2009

Hej och välkomna till HAJK, ikväll ska vi prata om musiik. Inte vilken musiik som hälst utan DANSBANDSMUSIIIK!

och ni som INTE gillar sånt här…. Gå och ta en smörgås.

Jag tänkte fokusera på nomineringarna i GULDKLAVEN, och jag har valt de ”tunga” posterna ”ÅRETS DANSBAND”, ”ÅRETS SÅNGARE” och ”ÅRETS SÅNGERSKA”

Årets Dansband;

LARZ-KRISTERZ         LASSE STEFANS               SCOTTS

Årets Sångare;

Kjelle Danielsson (Jannez)      Kjell Malmborg (Bengt-Hennings)      Kjell,  (nej förlåt) Henrik Strömberg (Scotts)

Årets Sångerska;

Cecilia Furlong/Lena Ström (CC&LEE)     Jenny Salén (Jenny Saléns)       Melissa Williams (Zlips)

jaha ja……….

Jag har SÅ mycket tankar i mitt huvud som jag är för trött för att gå in på nu men i MIN värld så måste jag fundera på det här….

Jag tror att Henke tar hem det i sin kategori men de andra två är ju KANON också.  Han i Bengt-Hennings har ju fantastisk röst men han kommer missa alla röster från den yngre generationen… Dom vet inte vem han är…

Henke får röster av alla yngre plus de som följde dansbandskampen.

Kjelle i Jannez får av alla ”dansare” och Norrlänningar plus en liten del av samma som föregående. Och han får faktiskt MIN röst också….

Sångerska blir lite knivigt. JAG tycker Melissa är MER än bra! Hon är grym, men kan vara lite FÖR mycket ibland. Frågan är om hon går hem i ”stugorna”. Jag vet ju i alla fall att hennes publik kan gå genom eld för henne.

”Systrarna” är på väg att ta Sverige med storm men VET folk så mycket om dem så att de ringer och röstar? Hoppas det! Hoppas alla ”vanliga” människor minns ”Leende Guldbruna Ögon” I Dansbandskampen. I så fall kan dom damma av hyllan hemma där klaven skall stå…

Jenny Salén har en cool röst men det räcker inte för mig. Sorry, nope.

Årets Dansband, ja vad ska man säga?

Ska det bli en revanch för Scottarna? Eller ska Larz-Kristerz visa att de är ett band som är i branchen för att stanna. Vad kommer dom ta på sig på Galan? Jag menar ”man klär ju upp sig”….

Och nu till det viktigaste; Jag vågar inte skriva varken bu eller bä om Lasse Stefanz för GUD förbjude om man skriver något som inte passar ”tanterna” ute i landet. STACKARS TOMAS DEUTGEN, han har fått sig ena rediga dängor av några som inte kan acceptera att ”Årets Blåsare” är borttaget! Hua ligen!!! 

Men allvarligt: Kan man inte se lite annorlunda på saker och ting? Måste allt vara så förbaskat ”SOM VANLIGT”?

Det är krig i världen och folk blir bestörta av sånt där meningslöst skit: Kanske är kategorin tillbaka nästa år? Vore kanon för jag vet i alla fall 2 superduktiga blåsare som jag gärna skulle rösta på! Dom är med i ett av mina favoritband och det är ju MATS BERGMANS.

Egentligen SKULLE det vara roligare om det var ett annat band än Lasse Stefans som var nominerade för de är alltid med (känns det som) MEN nu är det ju så att deras skivor säljer som smör och det går helt enkelt ”duktigt skapligt” för grabbarna  =) så nog fan förtjänar de att vara ett av de 3!

Tack för ordet och tack för att ni orkade läsa denna ”uppsats”

KRAMAR

2 Responses to “Guldklaven 2009”

 1. Katta skriver:

  Mina röster i ovanstående kategorier går till:
  Årets sångare – helt klart Kjelle i Jannez!
  Årtes sångerska – lika klart där; Melissa!
  Men vad det gäller årets danaband, så får nog ingen av dem min röst. Jo, kanske Scotts då, för att deras musik tilltalar mej mer än de andras. Men Larz Kristerz vinnar säkert… :(
  Trevlig midsommar önskar jag dej med!
  Kram Katta

 2. dansbandsfrun skriver:

  Jag tror också L-K vinner ;-) Ha en superbra midsommar! Kramar

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu